Best Examples Of Do As Directed- Learn English Grammar

Learning English grammar is not hard as most students think but if you have the right way and methods to learn the english language then you can learn it at your home without going to anywhere. So, we are going to provide the do as directed english grammar examples which will help you to understand the english language with the right way.

So let’s move to our topic and learn English language with techtosky.

Do As Direct In Simple Present Tense

Q1: Monday morning found Tom miserable?

Ans: Monday morning finds tom miserable.

Q2: What was the matter with your tooths?

Ans: What is the matter with your tooths?

Q3: Pain vanished from the toe?

Ans: Pain has vanished from the toe.

Q4: Sid flew downstairs?

Ans: Sid floes downstairs.

Q5: Tom lay thinking?

Ans: Tom lies thinking.

Q6: It does not hurt any more?

Ans: It did not hurt any more.

Q7: BY this time the dental instruments were ready?

Ans: BY this time the dental instruments are ready.

Q8: The boy eagerly draws his sore toe from under the sheet?

Ans: The boy eagerly drawing his sore toe from under the sheet.

Q9: Tom panted with his exertions by this time?

Ans: Tom is panting with his exertions by this time.

Q10: He thought of holding the tooth in reserve?

Ans: He is thinking of holding the tooth in reserve.

Q11: The old lady sank down into a chair?

Ans: The old lady is sinking down into a chair.

Do As Direct Exercise
Do As Direct Exercise

Do As Direct Exercise With Swami And His Father

Q12: When did you touch your book?

Ans: When do you touch your book?

Q13: Swami picked up the reader and opened it?

Ans: Swami picks up the reader and opens it.

Q14: Father held a book and dictated the question?

Ans: Father is holding a book and dictating the question.

Q15: We did not see this kind of a thing in schools?

Ans: We do not see thing kind of things in schools.

Q16: After the simplification was over it was just plain sailing?

Ans: After the simplification is over it is just plan sailing.

Present Indefinite Tense(Do As Direct)

Q17: His father shook Swami’s ear and twisted it?

Ans: His father shakes Swami’s ear and twists it.

Q18: He received a squeal from his son?

Ans: He receives a squeal from his son.

Q19: Father stood in the courtyard wearing a dhoti and banian?

Ans: Father stands in the courtyard wearing a dhoti and banian.

Q20: The longer he hesitated, the more violent the twist was becoming?

Ans: The longer he hesitates, the more violent the twist becomes.

Don’t Miss Out: Examples Of Active And Passive Voice

Past Indefinite And Present Perfect Tense(Do As Direct)

Q1: Someone pulls the bell violently.

Ans: Someone had pulled the bell violently.

Q2: He takes it very well.

Ans: He had taken it very well.

Q3: It is a bitterly cold night.

Ans: It was bitterly cold night.

Q4: He took an opportunity to slip away.

Ans: He has taken an opportunity to slip away.

Q5: He went away and took his stand a few yards away.

Ans: He has gone away and taken his stand a few yards away.

Q6: The conductor went to the help of the driver.

Ans: The conductor goes to the help of the driver.

Q7: He held his breath.

Ans: He has held his breath.

Q8: He canvassed his system.

Ans: He canvasses his system.

Q9: You will have pneumonia.

Ans: You are having pneumonia.

Q10: Who was the conductor of this bus?

Ans: Who is the conductor of this bus?

Q11: The conductor took the fare.

Ans: The conductor had taken the fare.

Must Read: Examples Of Simple Compound Sentences Into Complex Sentences

Treasure From The Deep( Present Continuous, Past Perfect Continuous, Present Indefinite Tense)

Q1: That is a tiny copy of the Koran.

Ans: That was a tiny copy of the Koran.

Q2: I put my foot in the stirrups.

Ans: I shall have been putting my foot in the stirrups.

Q3: The huge cooking pots simmered for the last four hours.

Ans: The huge cooking pots had been simmering for the last four hours.

Q4: The whole process was repeated.

Ans: The whole process is being repeated.

Q5: The master of the treasure has come up.

Ans: The master of the treasure has been coming up.

Q6: One man had a little purse tied around his arm.

Ans: One man has a little purse tied around his arm.

Q7: The danger passed.

Ans: The danger is passing.

Q8: He was idling about on the deck.

Ans: His is idling about on the deck.

Q9: The deck was crowded with men.

Ans: The deck is crowding with men.

Q10: The rope-pullers pulled the divers.

Ans: The rope-pullers had been pulling the divers.

Q11: The Maoris live near the hot water pools.

Ans: The Maoris had been living near the hot water pools.

Q12: The water inside was boiling.

Ans: The water inside boils.

Q13: I suggested that we went out for the picnic.

Ans: I suggest that we go out for a picnic.

Q14: My friends live in a wooden house.

Ans: My friends had been living in a wooden house.

Q15: The Maoris are the natives of new zealand.

Ans: The Maoris were the natives if new zealand.

Q16: My holidays came to an end.

Ans: My holidays had come to an end.

Q17: We could scarcely believe it was not a fish that leapt in sport.

Ans: We can scarcely believe it is not a fish that leaps in sport.

Q18: We saw that they floated like water birds.

Ans: We see that they float like water birds.

Leave a Comment