Best Examples Of Change The Form Of Narration

In English language you can make sentences in different ways and when you change your sentences without changing the meaning of your words we call it narrations. Its easy to use and you can easily understand the meaning behind this English grammar rule.

We have provided the examples of change the form of narration which will help you to understand the English grammar rules easily.

So let’s move to our topic.

Q1: Tom said, I don’t want to stay home from school.

Ans: Tom said that he did not want to stay home from school.

Q2: Oh, Sid, Don’t juggle me! Said tom.

Ans: Tom exclaimed and told Sid not to juggle him.

Q3: Oh auntie, my sore toe is mortified.

Ans: Tom told his auntie surprisingly that his sore toe was mortified.

Q4: She said, Tom, you should not have frightened me like this.

Ans: She told tom that he should not have frightened her like that.

Q5: Now, that your tooth is out, Tom, you should go to school, She said.

Ans: She advised tom to go to school then because his tooth was out.

Q6: What is the matter with you child? the aunt repeatedly said.

Ans: The aunt repeatedly asked the child lovingly what the matter with him was.

Q7: I forgive you everything, Sid, said tom.

Ans: Tom told Sid that he forgave him everything.

Q8: How long have you been this way? Sid said.

Ans: Said asked tom how long he had been like that way.

Q9: Tom, why did not you wake me sooner?

Ans: Said asked tom why he had not waked him sooner.

Q10: Aunt polly said, “What is the matter with your tooth?

Ans: Aunt polly asked him what the matter with his tooth was.

Q11: She said to tom, Open your mouth.

Ans: She ordered tom to open his mouth.

Q12: Tom said, Oh, Please Auntie, don’t pull it out.

Ans: Tom requested his auntie not to pull it out.

Q13: Sid told tom not to wait and asked him to come quickly.

Ans: Sid said to tom, Don’t wait, come quickly.

Also Read: Examples Of Simple Compound Sentences Into Complex Sentences

Topic Swami And His Father

Q14: how many days is it since you touched your books? Father asked Swaminathan.

Ans: Father asked Swaminathan how many days it was since he had touched his books.

Q15: Do you think you have passed the B.A? Father asked Swami.

Ans: Father asked Swami if he though he had passed the B.A

Q16: Do you want the whole day to throw out the spider? Father asked.

Ans: Father asked Swami if he wanted the whole day to throw out the spider.

Q17: Get a piece of cloth boy. That is not the way to clean things, Said father.

Ans: Father told Swami to get a piece of cloth as that was not the way to clean things.

Q18: Swami announced, Krishna must pay six annas.

Ans: Swami said that it seemed he had got to tidy up those books of his.

Q19: Swami said, It seems I have got to tidy up these book of mine.

Ans: Swami said that it seemed he had got to tidy up those books of his.

Q20: Can you give me a piece of cloth?

Ans: Swami asked his mother if she could give him a piece of cloth.

Q21: Mother said to Swami’s father, There is no limit to his loafing in the sun.

Ans: Mother told Swami’s father that there was no limit to his loafing in the sun.

Q22: Father asked Swami if he had done the sum.

Ans: Father said to Swami, Have you done he sum?

Q23: Father said to Swami, Where are you going?

Ans: Father asked Swami where he was going.

Q24: How much does ram want for his mangoes? Asked the father.

Ans: The father asked him how much Ram wanted for his mangoes.

Q25: Father shouted and asked him, Did you find the cloth?

Ans: Father shouted to ask him if he had found the cloth.

Q26: You were not here yesterday, Said Swami’s Father.

Ans: Swami’s father reminded that he had not been there the previous day.

Don’t Miss Out: Best Examples Of Do As Directed- Learn English Grammar

Topic All About A Dog

Q27: You must take the dog out, He said to the woman bitterly.

Ans: He told the woman bitterly that she must take the dog out.

Q28: I won’t go on the top in such weather, Said the woman.

Ans: The woman said the she would not go on the top in such weather.

Q29: I will go on the top, Said the lady.

Ans: The lady said that she would go on the top.

Q30: It is nonsense, Said her make companion.

Ans: Her male companion said angrily that it was nonsense.

Q31: No fares back, Said the conductor.

Ans: The conductor told the passengers that he would give no fares back.

Q32: Let’s get our fares back, Said one of the passengers.

Ans: One of the passengers suggested that they should get their fares back.

Q33: Well, he has got his rule, he said.

Ans: He remarked that he had got his rules.

Q34: Shameful. Call the police, let’s make him give us our fares back.

Ans: The passengers deplored that the behaviour of the conductor was shameful. It was suggested to call the police and to make him give them their fares back.

Q35: I have got my rules, Said the conductor.

Ans: The conductor claimed or remarked that he had got his rules.

Topic The Maori Villages

Q36: My hostess said, I will show you over the church after service.

Ans: My hostess told me that she would show me over the church after service.

Q37: I hope you slept well, Said my host at breakfast next morning.

Ans: My host at breakfast next morning told me that she hoped that I had slept well.

Q38: Oh! that is the washing pool, said my hostess.

Ans: My hostess pointed out with surprise that, that was the washing pool.

Q39: She would call that a kit, Said my hostess.

Ans: My hostess told me that she would call that a kit.

Q40: Would you like to come with us to a service in the maori chruch? Asked she,

Ans: She asked me if I would like to come with them to a service in the maori church.

Leave a Comment